Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Funeriu: OUG 114/2009 va fi aplicată în funcţie de cifra de şcolarizare

"Acum vedem ce posturi sunt disponibile, care nu sunt ocupate. Analiza a fost făcută pe un număr (15.000 de posturi n.r.), dar analiza pe care o vom face noi acum are în vedere posturile neocupate", a precizat ministrul, adăugând că va conduce ministerul Educaţiei "într-un mod riguros".
Ministrul a reluat afirmaţiile făcute în urmă cu o zi referitoare la faptul că nici o persoană care lucrează în învăţământ nu va fi afectată prin aplicarea OUG 114/2009 până la 31 august 2010, că sunt analizate modalităţile prin care s-ar putea opera reduceri de personal în sistemul de învăţământ începând cu anul şcolar viitor, în acest sens fiind invitate sindicatele la discuţii, în 5 ianuarie 2010.
El a adăugat că, ulterior, va prezenta punctul de vedere oficial al ministerului în legătură cu măsurile concrete şi fundamentate pe care le va aplica. "Acest punct de vedere al ministerului va intra pe procedura de dialog social cu sindicatele", a conchis ministrul Daniel Funeriu.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că OUG 114/2009 este un abuz cras al Guvernului şi sindicatele o vor ataca în instanţă.
Liderul sindical a spus că va ataca în justiţie OUG de reducere a posturilor şi că va fi sesizat şi Avocatul Poporului în acest sens, deoarece Guvernul nu a respectat procedurile şi nu a cerut nici măcar avizul CES, care este obligatoriu.

(sursa MEDIAFAX 04.01.2010)

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

La Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului”.
 
Lupta pentru regionalizarea Romaniei
 
Homeschooling - De ce refuză o familie să-şi trimită copiii la şcoală
 
Macroregiunea V sau Coloana a cincea?
 
Manualele româneşti ne îndobitocesc copiii. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pune în discuţie `balastul` din manuale
 
Legea Educaţiei intră în dezbatere publică până la 1 martie. Funeriu o vrea gata până la toamnă şi promite dezumflarea programei: "Nu mai avem timp"
 
Profesorii atacă în justiţie eliminarea sporurilor şi pregătesc pichetarea Ministerului Educaţiei
 
Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro
 
Parlamentari din Consiliul Europei cer comisie de anchetă pe subiectul `falsei pandemii` de gripă A/H1N1
 
Streinu Cercel induce panica in populatie - afirma consilierul prezidential Virgil Paunescu. Romania nu va importa niciun vaccin
 
PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!
 
Virusul gripei porcine a fost creat în laborator
 
Violenţa în şcoli persistă pe fondul ineficienţei măsurilor anunţate de autorităţi
 
“Nu vă fie teamă de ce aduce Noul An! ..."
 
Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010
 
Alegerea între pensie şi catedră va lăsa universităţile fără profesori la doctorate. Rectoratele au demarat protestele.
 
Legea educaţiei trebuia dezbătută în Parlament, pentru a permite implicarea societăţii civile
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.
 
Bacalaureatul nu va avea modificări faţă de ceea ce s-a anunţat deja, pentru că merge înainte pe bază de ordonanţă de urgenţă. Directorii de şcoli pot fi membri de partid, pentru că interdicţia nu e prevăzută de Constituţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie