Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Ziua Voluntarului

În ziua de vineri, 12 Martie 2010, la Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului” în cadrul proiectului Strategia Națională Acțiunea Comunitară .Acest proiect a fost introdus în România de catre baroneasa Emma Nicholson raportorul Uniunii Europene la acea data, în anul 2003 și cuprinde licee , școli speciale și centre de plasament .

Este remarcabil numărul mare de voluntari și copii care au fost implicați în S.N.A.C. în fiecare din județele României precum și entuziasmul cu care aceștia au acționat la nivelul comunității lor .

Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan” a intrat în acest proiect în anul 2005 și colaborează cu 5 licee : Liceul de Artă”Dimitrie Cuclin”, Liceul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Liceul Metalurgic, Grup Şcolar „Dumitru Moţoc” şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia.”

Până în prezent colaborarea a fost densă , a cuprins activităţi ample , mult îndrăgite de copii . Voluntarii ( elevii din licee ) şi-au luat întotdeauna rolul în serios , au fost ca nişte surori sau fraţi mai mari pentru copiii din şcoala noastră .S-a consumat timp , dar mai ales dăruire , însă bucuria întipărită pe chipul copiilor cu dizabilităţi şi nerăbdarea cu care aşteaptă urmatoarea acţiune din cadrul proiectului ne determină să credem ca pe ansamblu a fost şi este o investiţie ce nu a rămas făra ecou în sufletele acestor copii .

“Ziua Voluntarului” a cuprins următoarele activităţi :
- activitate în perechi 1 la 1 (voluntar-beneficiar) ;
- activitate de evaluare a celor mai bune eseuri de către un juriu alcătuit din profesori din școala specială(fiecare voluntar a avut de realizat un eseu cu titlul “Să înțelegem copiii cu dizabilități”;
- un spectacol ce a cuprins dansuri moderne , populare , cântece și poezii.

La sfârșit s-a organizat o mică petrecere cu tort și surprize pentru a demonstra o dată-n plus ,că eforturile depuse pe parcursul proiectului sunt apreciate ,iar munca lor este utilă comunității în care trăim.

Activitatea s-a desfășurat în cantina Școlii Speciale nr.2 “Constantin Pufan” și a avut ecou atât în ziarul gălățean “Viața Liberă” cât și la televiziunea “TV Galați”

DIRECTOR,
prof. MARIA DOMINTEANU

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

La Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului”.
 
Lupta pentru regionalizarea Romaniei
 
Homeschooling - De ce refuză o familie să-şi trimită copiii la şcoală
 
Macroregiunea V sau Coloana a cincea?
 
Manualele româneşti ne îndobitocesc copiii. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pune în discuţie `balastul` din manuale
 
Legea Educaţiei intră în dezbatere publică până la 1 martie. Funeriu o vrea gata până la toamnă şi promite dezumflarea programei: "Nu mai avem timp"
 
Profesorii atacă în justiţie eliminarea sporurilor şi pregătesc pichetarea Ministerului Educaţiei
 
Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro
 
Parlamentari din Consiliul Europei cer comisie de anchetă pe subiectul `falsei pandemii` de gripă A/H1N1
 
Streinu Cercel induce panica in populatie - afirma consilierul prezidential Virgil Paunescu. Romania nu va importa niciun vaccin
 
PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!
 
Virusul gripei porcine a fost creat în laborator
 
Violenţa în şcoli persistă pe fondul ineficienţei măsurilor anunţate de autorităţi
 
“Nu vă fie teamă de ce aduce Noul An! ..."
 
Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010
 
Alegerea între pensie şi catedră va lăsa universităţile fără profesori la doctorate. Rectoratele au demarat protestele.
 
Legea educaţiei trebuia dezbătută în Parlament, pentru a permite implicarea societăţii civile
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.
 
Bacalaureatul nu va avea modificări faţă de ceea ce s-a anunţat deja, pentru că merge înainte pe bază de ordonanţă de urgenţă. Directorii de şcoli pot fi membri de partid, pentru că interdicţia nu e prevăzută de Constituţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie