Login
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.

Statutul Asociatei SNAC Romania Proiectele asociatiei Anunturi Avantaje Inscriere
 

2009 a fost anul Facebook şi Twitter. Reţelele sociale au bătut e-mailul

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că femeile sunt cele care preferă să folosească aceste platforme.
Reţelele sociale cu cea mai mare creştere în România în 2009 au fost Facebook (care şi-a dublat traficul) şi TPU.ro, care a crescut de la sub 200 de mii la peste 800 de mii de vizitatori unici, din martie până în noiembrie 2009.


Facebook, Twitter, Hi5, MySpace, Linked-in... Sunt sute de reţele sociale virtuale, iar anul 2009 este anul maturizării acestor căi de comunicare spectaculoase, eficiente şi nu lipsite de controverse. Lucrurile obişnuite, mărunţişurile de zi cu zi, dar şi marile evenimente ale lui 2009 s-au consumat cu intensitate maximă în comunităţile virtuale, acolo unde milioane de oameni îşi regăsesc amici de care nu mai ştiau nimic din copilărie sau construiesc noi prietenii şi unde îşi petrec câteva minute pe zi sau chiar zile întregi.

În doar un an, Facebook şi-a triplat numărul membrilor. Cu 350 de milioane de utilizatori pe plan mondial, Facebook a ajuns astfel cea mai importantă reţea socială virtuală a lumii, detronând MySpace. Ca o comparaţie, dacă Facebook ar fi o ţară, ar fi a patra din lume din perspectiva populaţiei!

Şi Twitter, reţeaua de microblogging, a înregistrat o creştere spectaculoasă, ajungând de la 4 milioane de utilizatori la începutul anului la aproximativ 40 de milioane în prezent. De altfel, Academia Internaţională a Artelor Digitale Şi Ştiinţă din New York a plasat Facebook şi Twitter printre cele mai importante 10 momente din Internet ale ultimei decade.

Importanţa şi influenţa acestor instrumente de comunicare au venit de la sine. De exemplu, în luna iunie, Departamentul american de Stat a cerut Twitter să amâne activităţile de întreţinere pentru a permite opozanţilor iranieni să continue să utilizeze platforma.

Aceste reţele au ajus atât de populare încât au detronat chiar şi clasicul e-mail personal, arată un studiu realizat de în Marea Britanie, iar datele arată că femeile sunt cele care preferă să folosească aceste platforme.

Celor aproape 400 de milioane de utilizatori cât adună Facebook şi Twitter li se adaugă alte sute de milioane care au conturi pe Hi5, LinkedIn sau MySpace.

Şi pe tinerii români i-a prins microbul comunicării pe aceste reţele. Peste 4 milioane au cel puţin un cont pe una din platforme. De altfel, un studiu realizat recent de Mercury Research arată că patru din zece români care navighează pe internet au un cont pe cel puţin o reţea de socializare.

Reţelele de socializare au şi părţi mai puţin bune. Pentru companii, de exemplu, ele pot fi o adevărată gaură neagră pentru productivitate. Un studiu făcut în Marea Britanie arată că aceste platforme costă economia ţării mai mult de 1.38 miliarde de lire. Suma a fost calculată în funcţie de timpul pe care angajaţii îl petrec la serviciu pe aceste site-uri. Şi psihologii trag un semnal de alarmă: reţelele de socializare pot crea dependenţă.

Şi cum asta nu ar fi de ajuns: o firmă de avocatură specializată în divorţuri spune că Facebook ar fi responsabil de fiecare al cincilea mariaj distrus în Marea Britanie.

În ceea ce priveşte România, datele Google AdPlanner şi SATI arată că ierarhia reţelelor sociale este cea din graficul alăturat. Este vorba de mii de vizitatori unici, pentru luna noiembrie 2009, cea mai recentă pentru care există date de trafic.

Peste 4,3 milioane de români vizitează hi5.com, conform SATI, în clasament urmând Facebook (1,5 milioane, conform Google AdPlanner), Neogen cu 1,1 milioane, Netlog şi Toţi Pentru Unul (tpu.ro) cu peste 800 de mii de vizitatori unici lunar.

Reţelele sociale cu cea mai mare creştere în România în 2009 au fost Facebook (care şi-a dublat traficul) şi TPU.ro, care a crescut de la sub 200 de mii la peste 800 de mii de vizitatori unici, din martie până în noiembrie 2009.

Sursa realitatea.net

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

La Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului”.
 
Lupta pentru regionalizarea Romaniei
 
Homeschooling - De ce refuză o familie să-şi trimită copiii la şcoală
 
Macroregiunea V sau Coloana a cincea?
 
Manualele româneşti ne îndobitocesc copiii. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pune în discuţie `balastul` din manuale
 
Legea Educaţiei intră în dezbatere publică până la 1 martie. Funeriu o vrea gata până la toamnă şi promite dezumflarea programei: "Nu mai avem timp"
 
Profesorii atacă în justiţie eliminarea sporurilor şi pregătesc pichetarea Ministerului Educaţiei
 
Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro
 
Parlamentari din Consiliul Europei cer comisie de anchetă pe subiectul `falsei pandemii` de gripă A/H1N1
 
Streinu Cercel induce panica in populatie - afirma consilierul prezidential Virgil Paunescu. Romania nu va importa niciun vaccin
 
PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!
 
Virusul gripei porcine a fost creat în laborator
 
Violenţa în şcoli persistă pe fondul ineficienţei măsurilor anunţate de autorităţi
 
“Nu vă fie teamă de ce aduce Noul An! ..."
 
Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010
 
Alegerea între pensie şi catedră va lăsa universităţile fără profesori la doctorate. Rectoratele au demarat protestele.
 
Legea educaţiei trebuia dezbătută în Parlament, pentru a permite implicarea societăţii civile
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.
 
Bacalaureatul nu va avea modificări faţă de ceea ce s-a anunţat deja, pentru că merge înainte pe bază de ordonanţă de urgenţă. Directorii de şcoli pot fi membri de partid, pentru că interdicţia nu e prevăzută de Constituţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie